2022 Op goed geluk

Na twee jaar corona gedoe eindelijk weer een Duimenrace.
De 13e Duimenrace  had het thema ‘Op Goed geluk!’
En daarom hebben Mien Dobbelsteen (a.k.a. Carry Tefsen) bereide gevonden om het startschot te geven in een setting van het datingprogramma ‘Op goed geluk).
De koppels stonden geblinddoekt elk aan een zijde van het scherm, na het ophalen van het zochten de deelnemer hun maatje en kon de reis/race beginnen.
Een deelnemersveld van 7 koppels vertrok weer voor de dol-dwaze dag.

In de tas voor onderweg zat naast de opdrachten o.a. een hoefijzer voor het geluk, een flesje gezegend wijwater, ’n strippenkaart voor als men echt niet verder zou komen.

Onderweg moest er een gelukspoppetje geknutseld worden. En als Google-Lens het poppetje herkent is hij goedgekeurd, wat weer tijdwinst oplevert.
In de tas zat een ook beeldpuzzel ‘alle 13 goed’, in dit geval ging het om kleding (goed) te herkennen uit diverse culturen en uit het verleden.
Wat ook tijdwinst opleverde waren foto’s van geluksmomenten (klavertjes 4 etc),
En de zang-opdracht van dit jaar was ‘Als de zon schijnt’ van Andre van Duin. Deelnemers moesten iemand vinden die dit lied in het Fries moet gaan zingen.

Op het beeldscherm in Café Swaf kon de wedstrijd weer prima worden gevolgd.
Zo konden we deelnemer er op attenderen dat ze elkaar ergen bij de Veluwe gingen passeren. Het ene duo lifte linksom het IJsselmeer, de ander rechtsom.

Onderweg werd in Meppel café de Beurs weer (verplicht) bezocht waar de deelnemers een consumptie kregen en er kon geluncht worden.

In Hoorn was het eerste koppel om 15:53 weer terug op het nest. Dit waren Hanneke en Tamara. Met veel goed uitgevoerde opdrachten waren zij dan ook de winnaar van de 13e Duimenrace. Frank en Lenny hebben de Snelheidsprijs gekregen, ook al waren ze eigenlijk 2e qua snelheid… 😉 Annebel en Mark gingen er vandoor met de originaliteitsprijs. Dit is te danken aan hun flitsende outfit èn het liften met politie en ambulance! Damon en Thierry kregen de aanmoedigingsprijs, ze waren niet alleen de jongste deelnemers, ze waren ook super enthousiast.

Hieronder zie je de uitslag en een paar foto’s.
Meer foto’s zie je onder menu > fotoalbum > 2022